Arina Fedorovceva (©CEV)
Arina Fedorovceva (©CEV)

Fedorovceva bacila senku na Egonu! Napokon trofej za Fenerbahče i Zorana Terzića

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.10.22. | 16:37

Ekipa koju vodi bivši selektor Srbije u borbi za Superkup bacila na kolena velikog rivala Vakifbank, kome nije bila dovoljna dobra partija Paole Egonu

Vakif nije uspeo da odbrani prvi trofej u sezoni! Moćna ekipa koja je prošle sezone pobedila u svih pet takmičenja u kojima je učestvovala, novu takmičarsku godinu nije otvorila u istom stilu. Fenerbahče je napokon uspeo u važnom meču da baci velikog rivala na kolena i raduje se zbog osvajanja pehara - 3:0 (25:23, 25:21, 25:21).

Prošle sezone su sve ključne međusobne obračune dobijale izabranice Đovanija Gvidetija, a sada je četa Zorana Terzića pokazala da je naoštrena da promeni raspodelu titula.

Izabrane vesti

Borba za prvi trofej je protekla u znaku 18-ogodišnje Arine Fedorovceve. Mlada Ruskinja je bacila senku na Paolu Egonu, koja je bila najbolji pojedinac u poraženom sastavu, ali je i napravila pet grešaka u važnim trenucima.

Fedorovceva je postigla 19 poena - 11 iz napada, dva iz bloka i čak šest sa servis linije. Sjajno je pratila sunarodnica Ana Lazareva sa 12 poena, a treća dvocifrena je bila kapiten Eda Erdem sa deset (napad 7-6, 86 odsto, četiri bloka).

Najbolja u timu Đovanija Gvidetija bila je pomenuta Italijanka. Egonu je upisala 22 poena (41-19, 46 odsto, sva bloka i jedan as), ali je ostala usamljena u realizaciji napada. Zehra Guneš je upisala sedam poena, a Gabi Gimaraeš šest (napad 20-5, 25 odsto).

Ovaj pehar je prvi na klupi Fenerbahčea za Zorana Terzića, koji je u Istanbul stigao 2018. godine.


tagovi

ŽOK Fenerbahčevakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara